2015. július 13., hétfő 07:08

Pulai: Mindenki engem akar megverni

Négy számban áll rajthoz a hétvégi Masters Magyar Bajnokságon az olimpia bajnok Pulai Imre. A 47 éves kenus napi egy edzéssel készül, annak ellenére, hogy egy téli kulcscsonttörés után lábadozik, és azt mondja, hogy szíve szerint még 90 éves korában is kenuzna.

Mesterek Magyar Bajnokságot rendez hétvégén a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. A szolnoki pályán idén is nagyon rangos mezőny fog összegyűlni, a versenyre több mint 1500 nevezés érkezett. Az indulók között ott lesz Kőbán Rita, aki idén rajthoz áll egyesben is 500-, illetve 200 méteren, de az olimpiai bajnokok közül részt vesz a versenyen többek közt Foltán László és Pulai Imre is.
 
Sydney aranyérmese párosban és négyesben is rajthoz áll mindkét távon, annak ellenére, hogy tavaly decemberben hatalmasat bukott bobbal. A kenusnak kétszer is megműtötték a kulcscsontját, így idén nem tudott száz százalékosan felkészülni a Masters Bajnokságra.
 
„Tavaly sokkal többet edzettem, akkor csak 8 másodperccel voltam gyengébb 500 méteren, mint a felnőtt élmezőny – nyilatkozta Pulai Imre ma délelőtt az M1-en. – Idén nem tudtam résztávozni a sérülésem miatt, de még mindig nagyon imádok evezni, ezért járok rendszeresen edzésre. Szeretem a Masters Bajnokság légkörét is, versenyzünk egy jót, aztán kimegyünk a partra és azon röhögünk, hogy ki-hogyan mozog a vízen a régi önmagához képest.”
 
Az olimpiai bajnokot az sem zavarja, hogy egy öregfiúk versenyen nemcsak a korábbi válogatott sportolók, hanem minden rajthoz álló masters szeretné megszorongatni a nagyágyúkat.
 
„Bár a masters bajnokságnak túl sok tétje nincs, a versenyt mindenki véresen komolyan veszi. Vannak, akik napi kétszer-háromszor edzenek és engem akarnak mindenáron megverni, mert én nyertem olimpiát és már nagyon boldogok attól, ha közel vannak hozzám.”
 
A Masters Magyar Bajnokság legidősebb résztvevője idén is Varga Ferenc, vagyis Feró bácsi lesz. A legendás kajakos, a magyar kajak-kenu sportág első olimpiai érmese, aki éppen 1 hete lett 90 esztendős, három versenyszámban is rajthoz fog állni Szolnokon. Vele kapcsolatban Pulai Imre azt mondta, hogy teljesítménye előtt le a kalappal és bízik abban, hogy 90 éves korábban még ő is vízen lesz.