2015. augusztus 03., hétfő 07:50

Éremeső Brandenburgban

A hétvégén Brandenburgban rendezték meg a maraton világkupa újabb fordulóját, amelyen hosszú és rövidtávú versenyt is rendeztek. A magyar maratonisták is részt vettek az eseményen, amelyen öt érmet, közte két aranyat nyertek.

Közeledik a maratonisták második világbajnoki válogatója, közeledik a szeptemberi győri világbajnokság rajtja. Éppen ezért örömteli, hogy maratoni versenyzőink egyre jobb formába lendülnek, bizonyították ezt hétvégén is Brandenburgban, ahol egy minicsapat indult a világkupán. Szombaton rövid távon, 3.6 km-en szerepeltek a versenyzők a férfiaknál Petró Ádám (Váci Kajak-Kenu SE) a második, az ifjúságiaknál Petró Erik (Váci Kajak-Kenu SE) a harmadik helyet szerezte meg. A férfi mezőnyben rajtolt még Máthét Krisztián (UTE), aki a hatodik lett, míg a hölgyeknél Katona Lili (UTE) a nyolcadik helyen zárt.
 
Vasárnap a klasszikus maraton versenyszámot tartották meg, amelyen Petró Ádám győzött, Katona Lili a harmadik lett, és az ifjúságiak mezőnyében Petró Erik is a dobogó legfelső fokára állhatott fel.